fbpx

Press

‘Censura y legalidad’ a iSabadell.com

El passat divendres s’han presentat els projectes desenvolupats per diferents artistes durant la seva estada a L’Estruch gràcies a les residències que ofereix NauEstruch, l’àrea especialitzada en arts visuals i performance.

David Montosa, Guillem S. Arquer i Miguel Andrés han sigut els primers residents del període setembre 2018 – juliol 2019. La seva estada, en aquest cas, s’ha estès entre l’octubre i el desembre de l’any present. Han desenvolupat projectes molt variats on s’han pogut apreciar temes com la presència i l’absència, la llibertat d’expressió o el territori.

Cuerpos indetectables en Marte Social (Feria Marte)

Creativo de vocación, Miguel Andrés (Yecla, Murcia 1982) llegó al arte por necesidad tras haber estudiado y ejercido como publicista durante más de una década.

Comienza a desarrollar su obra de forma autodidacta a finales de 2008. Investiga con diferentes disciplinas hasta que finalmente centra su atención en el trabajo con su cuerpo, haciendo de la performance y el videoarte el eje principal de su obra.

Remembranza en elter.net

El Manlleu Galeria d’Art va destinat sobretot als artistes, tant als que hi han participat alguna vegada com els que es conviden nous cada any i també, a tots aquells que els hi interessi l’art. En aquesta tercera edició ha aglutinat persones d’arreu de Catalunya i també d’Espanya. Des de l’any passat, a més, els organitzadors han volgut donar-li una vessant més pedagògica fent-lo arribar als més joves. Per exemple, s’han fet visites guiades per escoles i d’aquesta manera els joves podien consultar els seus dubtes.

Miguel Andrés en PAC

Miguel Andrés (Yecla, Murcia, 1982) comienza a desarrollar su obra de forma autodidacta a finales de 2008. Investiga con diferentes disciplinas hasta que finalmente centra su atención en el trabajo con su cuerpo, haciendo de la performance y el videoarte el eje principal de su obra. Se define como investigador, nihilista, iconoclasta y reflexivo.

Le Penseur en Vice

El impacto de las redes sociales en la sociedad de hoy en día es increíble. Actualmente llevamos virtualmente a toda la humanidad en nuestro bolsillo. Sin llegar a tal extremo, estamos conectados a cientos de personas a lo largo de las 24h del día, todos los días del año, sin poder tener la posibilidad de estar con nosotros mismos, de pensar. ¿Es acaso la tecnología el fin de nuestro mundo interior?

Vicenç Oliver & Miguel Andrés en Antrópika

Cuando anunciamos la performance de Miguel Andrés en colaboración con los alumnos de Inperiencia Teatro, dirigido por Vicenç Oliver, no quisimos perder la oportunidad de echar unos planos y juntar a estos 2 gigantes del escenario para que nos explicaran la obra y el proyecto de laboratorio de investigación actoral “Inperiencia Teatro”.

La profundidad de las explicaciones que Vicenç Oliver nos lanzó, fueron de una reflexión brutal, que nos da una idea del discurso y la experimentación que lleva a cabo con su método.

Os dejamos un breve video que muestra lo que fue la velada.

Teorías sobre el Papel en Antrópika

Miguel Andrés presenta Teorías sobre el Papel
2016-06-01 por R.A.

Inperiencia Teatro abre sus puertas este viernes 3 de Junio a las 21 h., al artista Miguel Andrés, que nos visita desde Valencia para presentar su performance “Teorías sobre el Papel”.

Teorías sobre el papel en Betevé

Per no quedar-se al marge del Swab Barcelona, la fira d’art contemporani, un grup de joves galeristes amb pocs mitjans ha decidit unir esforços en una proposta alternativa. És el Young Gallery Weekend, que aplega sis galeries i un festival, l’Art Photo BCN. Aquest divendres al vespre se’n va fer la festa d’inauguració en un dels espais expositius, el Centre d’Art i Cultura Espronceda.

UNTITLED Exhibition(ism) en PAC

El artista visual y performer Miguel Andrés (Yecla, Murcia, 1982) ganador del Premio EMBARRAT-IEI 2014, presenta en la Sala Gòtica del IEI (Lleida) UNTITLED Exhibition(ism), proyecto subvencionado por el Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), perteneciente a la Diputació de Lleida, y comisariado por Anselm Ros. Todas las piezas de dicho proyecto han sido realizadas en la residencia artística llevada a cabo en Fabra i Coatas – Fàbrica de creació del Ayuntamiento de Barcelona.

UNTITLED Exhibition(ism) a elpuntavui.cat

El pro­jecte de Miguel Andrés Untit­led. Exhi­bi­tion (ism) va rebre un premi de la Dipu­tació de Lleida en el fes­ti­val Embar­rat de Tàrrega que con­sis­tia en la pro­ducció d’una expo­sició que es veu­ria a l’emblemàtica sala gòtica de l’Ins­ti­tut d’Estu­dis Iler­dencs (IEI). I ahir es va inau­gu­rar enmig d’una gran polèmica. L’artista tre­ba­lla amb el seu propi cos nu.

UNTITLED Exhibition(ism) en MAKMA

UNTITLED Exhibition(ism), que será la primera exposición del artista, nace con la necesidad de expresar y dialogar a través del cuerpo para convertirlo en un arma. El artista parte de su cuerpo como lienzo en blanco para explorar lo más profundo del ser, allá donde se encuentran las cuestiones fundamentales. Para eso es necesario andar un camino y pasar por un proceso. Este proceso es precisamente el que busca y asume el artista para su obra, con su cuerpo como herramienta.

UNTITLED Exhibition(ism) en Bonart

Untitled Exhibition(ism) és el resultat del premi Embarrat-IEI 2014. Un projecte expositiu proposat per Miguel Andrés (Murcia, 1982), performer i artista visual; subvencionat per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i comissariat per Anselm Ros.
Aquesta és la primera mostra individual d’Andrés. Totes les peces han estat desenvolupades en el marc de la residència artística duta a terme en els últims mesos a Fabra i Coats – Fàbrica de creació de Barcelona.

Vendido en Bonart

L’Espai Creatiu Escalera de Incendios del carrer Parlament, 26 de Barcelona presenta el 7 de març l’exposició Con ánimo de involucro, mostra multidisciplinar amb peces de videoart, il·lustració, pintura, instal·lació i fotografia. Durant la mostra tindrà lloc un happening de la mà de Miguel Andrés. No serà l’única acció vinculada a aquesta exposició. Durant els dos mesos d’exhibició hi haurà activitats per celebrar els tres anys de vida d’Escalera de Incendios. La mostra de Miguel Andrés, Irene Bou i Anna García, Diego Mallo i Rubenimchi es podrà veure fins al 9 de maig del 2015.