‘Censura y legalidad’ a iSabadell.com


Tres projectes de residents per tancar l’any de NauEstruch

El passat divendres s’han presentat els projectes desenvolupats per diferents artistes durant la seva estada a L’Estruch gràcies a les residències que ofereix NauEstruch, l’àrea especialitzada en arts visuals i performance.

David Montosa, Guillem S. Arquer i Miguel Andrés han sigut els primers residents del període setembre 2018 – juliol 2019. La seva estada, en aquest cas, s’ha estès entre l’octubre i el desembre de l’any present. Han desenvolupat projectes molt variats on s’han pogut apreciar temes com la presència i l’absència, la llibertat d’expressió o el territori.

Detall d'obra al taller obert de Miguel Andrés. Autor: R.Cañadas
Detall d’obra al taller obert de Miguel Andrés. Autor: R.Cañadas

(…)

Taller obert de Miguel Andrés. Autor: R.Cañadas
Taller obert de Miguel Andrés. Autor: R.Cañadas

D’altra banda, la llibertat d’expressió era el concepte que envoltava l’obra de Miguel Andrés, Censura y legalidad. La libertad de expresión en los tiempos modernos. L’artista ha dut a terme una performance en la qual escrivia a la porta del seu taller la frase ‘Me cago en Dios’, vestit tan sols amb un drap que el cobria sota el ventre i una soga al voltant del seu coll. Ha continuat fins a una sala propera on, assegut, ha anat trencant hòsties contra el seu cos. En acabar ha retornat on havia escrit la frase per adherir-hi unes cometes com si es tractés d’una fita, sumar el nom de Willy Toledo i obrir la porta, darrere la qual es trobava la seva exposició.

 

Scroll to Top